Recept

Telecí řízky se sardelovou pastou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 57521

Ingredience

250 ml Hovězí vývar základní
40 g Mouka pšeničná hladká
30 g Máslo čerstvé
30 ml Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Sardelová pasta
0,5 kávová lžička Sůl
600 g Telecí kýta
Na vejce
0,5 ks Cibule
30 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
2 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
0,3 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 510 kcal
Kilojoule 2 135kJ
3% Sacharidy 10 g
44% Tuky 33 g
24% Sodík 487 mg
75% Bílkoviny 42 g

Telecí řízky se sardelovou pastou postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, okořeníme a obalíme v mouce. Řízky z obou stran osmažíme na másle s olejem dozlatova, přidáme sardelovou pastu, zalijeme vývarem a dusíme, až je maso měkké.

2

V mezičase připravíme míchaná vejce. Cibuli nakrájíme nadrobno, vejce rozšleháme v misce, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme máslo, osmažíme na něm cibuli, zalijeme vejci, která jsme rozšlehali se smetanou a za stálého míchání je necháme srazit.

3

Maso podáváme přelité omáčkou a obložené míchanými vejce, která jsme posypali drobně posekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept