Telecí řízky s rajčaty a paprikami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí řízky s rajčaty a paprikami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 57522 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 ml | Hovězí vývar základní |
30 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
30 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 ks | Paprika zelená |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
600 g | Telecí kýta |
250 ml | Zakysaná smetana |
1 ks | Cibule |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 158,5mg |
Draslík | 878,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,1mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Telecí kýta, Zakysaná smetana, Cibule mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Telecí řízky s rajčaty a paprikami postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno, papriky zbavíme semen a nakrájíme na proužky. Spařená rajčata oloupeme, vykrojíme semena a nakrájíme na kousky. |
2 | Řízky z obou stran osmažíme na másle s olejem, přimícháme cibuli a smažíme dozlatova. Poté zasypeme mletou paprikou, zalijeme vývarem a dusíme, až je maso měkké. Před koncem varu přidáme papriky s rajčaty a dovaříme. Před podáváním přilijeme smetanu a prohřejeme. |