Telecí řízky s kořenovou zeleninou

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
40 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, okořeníme a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky.
  • 2
    Řízky z obou stran osmažíme na másle s olejem, přimícháme cibuli, zeleninu a smažíme dozlatova. Poté přidáme bobkový list, nové koření, zalijeme vývarem a dusíme, až je maso měkké.
  • 3
    Udušené maso vyjmeme, do šťávy zašleháme smetanu, v níž jsme rozmíchali lžíci mouky a za stálého míchání vaříme zhruba 5 minut. Hotovou omáčku přecedíme, ochutíme cukrem, octem.
  • 4
    Řízky podáváme přelité omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.