Telecí řízky se žampiony a kedlubnou

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
19 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev a žampiony nakrájíme na kolečka, kedlubnu na tenčí hranolky, květák rozebereme na menší růžičky. Všechnu zeleninu včetně hrášku propláchneme a necháme okapat.
  • 2
    Řízky z obou stran osmažíme na másle s olejem dozlatova. Poté je vyjmeme a ve výpeku zpěníme cibuli, mrkev s kedlubnou. K zelenině vrátíme maso, zaprášíme paprikou, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. V průběhu dušení vložíme k masu květák s žampiony a na závěr hrášek.
  • 3
    V mezičase v rendlíku s rozpuštěným máslem smícháme citronovou šťávu a víno. Směs přilijeme k řízkům a na mírném plameni dusíme doměkka.
  • 4
    Řízky podáváme přelité výpekem se zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.