Recept

Telecí řízky se žampiony a kedlubnou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 57525
Kategorie: Maso

Ingredience

200 ml Hovězí vývar základní
60 g Hrášek mražený
60 g Kedlubna
60 g Květák
30 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
60 g Mrkev kořen
30 ml Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
600 g Telecí kýta
120 g Žampiony čerstvé
1 ks Cibule
5 dl Citronová šťáva
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 403 kcal
Kilojoule 1 685kJ
6% Sacharidy 22 g
71% Tuky 53 g
17% Sodík 343 mg
64% Bílkoviny 36 g

Telecí řízky se žampiony a kedlubnou postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev a žampiony nakrájíme na kolečka, kedlubnu na tenčí hranolky, květák rozebereme na menší růžičky. Všechnu zeleninu včetně hrášku propláchneme a necháme okapat.

2

Řízky z obou stran osmažíme na másle s olejem dozlatova. Poté je vyjmeme a ve výpeku zpěníme cibuli, mrkev s kedlubnou. K zelenině vrátíme maso, zaprášíme paprikou, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. V průběhu dušení vložíme k masu květák s žampiony a na závěr hrášek.

3

V mezičase v rendlíku s rozpuštěným máslem smícháme citronovou šťávu a víno. Směs přilijeme k řízkům a na mírném plameni dusíme doměkka.

4

Řízky podáváme přelité výpekem se zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept