Recept

Telecí řízky po indicku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 57526

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
150 g Kuřecí prsa
30 g Máslo čerstvé
30 ml Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Rajčata
120 ml Smetana 16% (pochoutková)
0,5 kávová lžička Sůl
600 g Telecí kýta
1 kávová lžička Vegeta
1 ks Vejce slepičí
120 ml Víno bílé
150 g Šunka dušená
50 g Mouka pšeničná hladká

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 556 kcal
Kilojoule 2 326kJ
4% Sacharidy 16 g
39% Tuky 29 g
13% Sodík 260 mg
90% Bílkoviny 51 g

Telecí řízky po indicku postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata nakrájíme na kostky. Kuřecí maso nakrájíme na kostky, petrželovou nať nasekáme najemno, šunku nakrájíme na nudličky, bobkový list rozdrtíme.

2

Kuřecí maso spolu se šunkou umeleme, do hmoty vmícháme petrželovou nať, vegetu, bobkový list, 1 lžíci smetany a vejce. Vypracujeme kompaktní hmotu, kterou naplníme řízky, zavineme, upevníme nití, obalíme v mouce a ze všech stran smažíme na másle s olejem dozlatova. Poté přimícháme cibuli a zarestujeme. Na závěr přidáme rajčata, zalijeme vínem a na mírném plameni dusíme, až je maso měkké.

3

Udušené maso vyjmeme, zbavíme nití a držíme na teple. Do omáčky zašleháme smetanu a prohřejeme.

4

Závitky překrájíme šikmým řezem a podáváme přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept