Recept

Dušené závitky z roštěné se slaninou

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 57533

Ingredience

Závitky
60 g Anglická slanina
650 g Hovězí roštěnka vys. peč.
4 dl Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
60 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
Šťáva
1 dl Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Pepř černý mletý
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Sůl
Dušené závitky z roštěné se slaninou
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
200 g Rýže dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 778 kcal
Kilojoule 3 256kJ
4% Sacharidy 13 g
75% Tuky 56 g
45% Sodík 893 mg
97% Bílkoviny 55 g

Dušené závitky z roštěné se slaninou postup přípravy receptu:

1

Špalíček hovězí roštěné omyjeme, osušíme a nakrájíme na 4 plátky. Maso mírně naklepeme, okraje na několika místech na řízneme (5-7 mm). Maso z každé strany osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem. Anglickou slaninu a uzenou slaninu nakrájíme na tenké plátky. Na každý plátek masa poklademe plátek uzené a anglické slaniny. Plátky masa stočíme do závitků a okraje uzavřeme párátky.

2

V zapékací míse si rozpálíme olej s máslem a závitky zprudka orestujeme z každé strany (po 2 minutách) dozlatova. Poté přilijeme horký hovězí vývar, mísu zakryjeme a vložíme do předehřáté trouby na 170°C-190°C. Závitky dusíme přibližně 80-90 minut doměkka.

3

Omyjeme petrželku kudrnku a odložíme ji do misky. Měkké závitky vyjmeme, odstraníme párátka, maso odložíme do teplé mísy a uchováme v teple. Do výpeku, který jsme si vyvařili na tuk, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Rozředíme ji chladným hovězím vývarem a za stálého míchání ji pomalu povaříme 10 minut. Musí být hladká, bez hrudek. Přilijeme smetanu, necháme ji přejít varem, vzniklou šťávu dochutíme solí, pepřem a přecedíme ji přes sítko.

4

Závitky na talířích přelijeme šťávou, k závitkům dáme kopečky dušené rýže, kterou ozdobíme snítky petrželky a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept