Dušené závitky z roštěné se slaninou

115 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
770 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
56 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
721 mg
Cukr
25 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špalíček hovězí roštěné omyjeme, osušíme a nakrájíme na 4 plátky. Maso mírně naklepeme, okraje na několika místech na řízneme (5-7 mm). Maso z každé strany osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem. Anglickou slaninu a uzenou slaninu nakrájíme na tenké plátky. Na každý plátek masa poklademe plátek uzené a anglické slaniny. Plátky masa stočíme do závitků a okraje uzavřeme párátky.
  • 2
    V zapékací míse si rozpálíme olej s máslem a závitky zprudka orestujeme z každé strany (po 2 minutách) dozlatova. Poté přilijeme horký hovězí vývar, mísu zakryjeme a vložíme do předehřáté trouby na 170°C-190°C. Závitky dusíme přibližně 80-90 minut doměkka.
  • 3
    Omyjeme petrželku kudrnku a odložíme ji do misky. Měkké závitky vyjmeme, odstraníme párátka, maso odložíme do teplé mísy a uchováme v teple. Do výpeku, který jsme si vyvařili na tuk, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Rozředíme ji chladným hovězím vývarem a za stálého míchání ji pomalu povaříme 10 minut. Musí být hladká, bez hrudek. Přilijeme smetanu, necháme ji přejít varem, vzniklou šťávu dochutíme solí, pepřem a přecedíme ji přes sítko.
  • 4
    Závitky na talířích přelijeme šťávou, k závitkům dáme kopečky dušené rýže, kterou ozdobíme snítky petrželky a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.