Recept

Telecí závitky s petrželkovým máslem

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 57536

Ingredience

Petrželkové máslo
0,5 kávová lžička Citronová šťáva
70 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Petržel - nať
2 špetka Sůl
Závitky
2 ks Cibule
4 dl Hovězí vývar základní
2 ks Karotka
60 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř bílý
2 kávová lžička Sůl
700 g Telecí kýta
Omáčka
1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
1,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
3 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 628 kcal
Kilojoule 2 626kJ
4% Sacharidy 14 g
60% Tuky 45 g
54% Sodík 1 g
73% Bílkoviny 41 g

Telecí závitky s petrželkovým máslem postup přípravy receptu:

1

Připravíme si petrželkové máslo: Do misky dáme změklé máslo. Petrželovou nať omyjeme a velmi drobně pokrájíme. K máslu přidáme sůl, citrónovou šťávu a vymícháme ho do pěny, poté zamícháme petrželku.

2

Telecí kýtu odblaníme, omyjeme, osušíme a přes vlákno nakrájíme 4 plátky silné asi 1-1,5 cm. Maso mírně naklepeme, osolíme a posypeme čerstvě pomletým bílým pepřem. Plátky potřeme petrželkovým máslem, těsně zavineme do závitků a převážeme nití (hlavně i boční okraje).

3

Očištěnou cibuli s karotkou nakrájíme na plátky. Zapékací mísu vytřeme máslem, na dno poklademe plátky cibule a karotky. Na ně položíme závitky a vložíme je do předehřáté trouby na 240°C. Z prudka je opečeme z každé strany dozlatova. Poté je zalijeme hovězím vývarem, zakryjeme a dusíme při 170°C-180°C přibližně 60-80 minut doměkka.

4

Měkké závitky vyjmeme, odstraníme z nich opatrně nitě a odložíme do teplé mísy, abychom je uchovali teplé. V misce si rozmícháme dohladka Maizenu ve smetaně. Výpek přelijeme připravenou smetanou a pomalu, za stálého míchání, povaříme 1 minutu a dochutíme solí. K závitkům na talíři přilijeme omáčku se zeleninou a hned servírujeme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo kynuté knedlíky. K závitkům podáváme salát z čerstvé zeleniny (např.: okurkový, rajčatový).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept