Recept

Telecí závitky s žampionovou náplní

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 95 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 57539

Ingredience

Závitky
3 dl Hovězí vývar základní
100 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř bílý
2 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 polévková lžíce Pečivo pšeničné jemné máslové
1 kávová lžička Sůl
600 g Telecí kýta
250 g Žampiony čerstvé
Omáčka
1,5 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
2,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
3 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 615 kcal
Kilojoule 2 574kJ
3% Sacharidy 11 g
63% Tuky 47 g
33% Sodík 664 mg
66% Bílkoviny 37 g

Telecí závitky s žampionovou náplní postup přípravy receptu:

1

Telecí kýtu odblaníme, omyjeme, osušíme a přes vlákno rozkrájíme na 4 plátky o síle cca 1,5 cm. Maso zlehka naklepeme, posypeme solí a čerstvě pomletým pepřem.

2

Očištěné, omyté a osušené žampiony pokrájíme na plátky. Petrželku omyjeme o drobně pokrájíme. v pánvi si rozpustíme máslo, na něm podusíme žampióny, osolíme je a posypeme bílým pepřem a vydusíme je z vlastní šťávy. Poté k nim přimícháme petrželku. Lžící pokládáme žampiónovou náplň na střed plátků masa, těsně je zavineme do závitků, převážeme nití, aby ani z bočních okrajů nic nevypadlo.

3

V hrnci rozpálíme olej s máslem, na něm zprudka opečeme závitky z každé strany do zlatova. Zalijeme je hovězím vývarem, zakryjeme a dusíme pod pokličkou při mírné teplotě asi 60 - 80 minut.

4

Hotové závitky vyjmeme, odstraníme opatrně nitě a odložíme do teplé mísy. Do zbylého výpeku přilijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali do hladka Maizenu. Pomalu, za stálého míchání povaříme cca minutu, dochutíme solí. Závitky na talířích přelijeme smetanovou šťávou a hned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept