Medový chléb s anýzem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 185 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medový chléb s anýzem
Celkový čas: | 185 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 57548 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
60 g | Anýz celý |
10 g | Droždí sušené |
30 g | Máslo čerstvé |
80 ml | Med včelí |
200 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g | Sůl |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 14,0mg |
Draslík | 250,5mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz celý, Droždí sušené, Med včelí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Medový chléb s anýzem postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nalijeme vodu, mléko, med a rozpuštěné máslo, přidáme hladkou mouku, sůl, anýz, promícháme. Přendáme do nádoby domácí pekárny, přisypeme sušené droždí, nastavíme program na základní chléb a necháme péct. |