Brambory zapečené s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory zapečené s houbami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 5755 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
750 g | Brambory vařené ve slupce |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
250 g | Houby čerstvé |
1 špetka | Kmín celý |
80 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 152,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 142,6mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Česnek, Cibule, Kmín celý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Brambory zapečené s houbami postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a vychladlé nakrájíme na plátky. |
2 | Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmažíme na tuku, Přidáme houby nakrájené na plátky, kmín, sůl a dusíme. |
3 | Do vymazaného pekáčku dáme vrstvu brambor, vrstvu hub s cibulí, nasekaný česnek a opět vrstvu brambor. Povrch pokropíme máslem a po zapečení v troubě zalijeme mlékem rozšlehaným s vejci. |
Poznámka
Podáváme se salátem.