Recept

Citrónový pudink se šlehačkou

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 57556

Ingredience

Želatina
1 polévková lžíce Citronová kůra
4 polévková lžíce Citronová šťáva
120 g Cukr krupice
3 dl Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná
1 plátek Želatina
Vodní lázeň
1 dl Voda pitná
Na ozdobu
200 g Hroznové víno
2 dl Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 602 kcal
Kilojoule 2 517kJ
12% Sacharidy 44 g
60% Tuky 45 g
2% Sodík 44 mg
12% Bílkoviny 7 g

Citrónový pudink se šlehačkou postup přípravy receptu:

1

Do misky vložíme plátek želatiny, zalijeme 2 lžícemi studené vody a necháme nabobtnat. Do misky poté nasypeme 120 g pískového cukru, přidáme 2 žloutky a vyšleháme do pěny. Přimícháme 4 lžíce citónové šťávy a lžíci jemně nastrouhané citrónové kůry. Poté misku posadíme do hrnce s vařící vodou, krém vyšleháme do zhoustnutí. Následně misku s krémem sejmeme z hrnce a šleháme až do vychladnutí. Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh, 3 dl smetany vyšleháme na tuhou šlehačku. Sníh z bílků a šlehačku postupně zlehka zapracujeme do krému, kterým naplníme pudinkové misky. Pudink dáme do chladničky vychladnout.

2

Hroznové víno omyjeme, necháme okapat. Vychladlý vyklopíme na talířky, Ozdobíme šlehačkou, hroznovým vínem a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept