Studený kapr po záporožsku

70 min.
Ukrajina

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
21 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Menšího kapra očistíme, vykucháme, odřízneme hlavu, ploutve i ocas, naporcujeme. Porce ryby osolíme, opepříme, obalíme v mouce a po obou stranách na 3 lžících oleje opečeme.
  • 2
    Mezitím očistíme mrkev a petržel, společně s cibulí a nakládanou okurkou pokrájíme na nudličky nebo kolečka a dáme do kastrolu opéci na rozpálený olej. Poté přidáme rozkrájená rajčata, sůl, celý pepř a bobkový list, zalijeme trochou horké vody, přikryjeme, podusíme.
  • 3
    Opečenou rybu vyndáme z pánve, položíme do kastrolu se zeleninou a vše na mírném ohni dusíme pod pokličkou ještě asi 10 minut. Přendáme na servírovací mísu, necháme vychladnout, podáváme s pečivem.
  • 4
    Jednotlivé porce na talířích ozdobíme citronem a sekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.