Recept

Studený nadívaný kapr po ukrajinsku

  • Ukrajina
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57559

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 ks Celer bulvový
4 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
1 ks Cibule
1000 g Kapr obecný
200 g Křen
150 ml Majonéza
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 616 kcal
Kilojoule 2 579kJ
8% Sacharidy 29 g
129% Tuky 96 g
47% Sodík 947 mg
65% Bílkoviny 36 g

Studený nadívaný kapr po ukrajinsku postup přípravy receptu:

1

Menšího kapra očistíme a zbavíme šupin, odřízneme hlavu, poté rybu nařízneme podél hřbetu. Vyjmeme páteř, všechny velké kosti a vnitřnosti, z kůže opatrně seřízneme maso. Hlavu, kosti i jedlé vnitřnosti zalijeme vařící osolenou vodou a uvaříme rybí vývar. Zároveň na oleji necháme zesklovatět velkou nasekanou cibuli, na nudličky pokrájíme mrkev a malý celer.

2

Kapří maso spolu s anglickou slaninou umeleme do mísy, přidáme připravenou cibulku, podle chuti osolíme a opepříme. Tuto nádivku rozložíme na kapří kůži, srolujeme do válečku, ovineme gázou a vložíme do kastrolu. Kapra zalijeme přecezeným rybím vývarem, přidáme rozkrájenou kořenovou zeleninu a vaříme do měkka. Z uvařené ryby opatrně sejmeme gázu, necháme ji hodinu vychladnout, poté ji naporcujeme.

3

Takto upraveného kapra podáváme s majonézou ochucenou strouhaným křenem a s chlebem.

Poznámka

Servírujeme studené. V době určené na přípravu není započítán čas, potřebný k vychlazení pokrmu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept