Recept

Bramborová kaše zapečená s vejci a šunkou

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Bramborová kaše zapečená s vejci a šunkou 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 5756

Ingredience

1 kg Brambory
0,3 l Mléko polotučné
100 g Máslo čerstvé
10 g Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
20 g Tuk
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
100 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 545 kcal
Kilojoule 2 278kJ
10% Sacharidy 37 g
49% Tuky 37 g
14% Sodík 275 mg
35% Bílkoviny 20 g

Bramborová kaše zapečená s vejci a šunkou postup přípravy receptu:

1

Brambory nakrájíme na čtvrtky, zalijeme osolenou vroucí vodou a vaříme doměkka.

2

Scezené brambory rozmícháme s máslem a mlékem na hladkou kaši, přidáme žloutky, celá vejce a nasekanou šunku.

3

Promíchanou kaši dáme do zapékací mísy, pokropíme máslem a posypeme sekanou petrželkou. Zapečeme asi 25 minut v troubě.

4

Podáváme se salátem nebo k dušené zelenině.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Bramborová kaše zapečená s vejci a šunkou
Bramborová kaše zapečená s vejci je vynikající přílohou, která je vhodná jak masu, tak i k zelenině, ale je velice chutná i samotná. Tento recept jsem vyzkoušela a mohu ho jen doporučit. Jistě ho zvládnete připravit, tak vzhůru do vaření. blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept