Recept

Běloruské studené rybí krokety Halky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57563

Ingredience

4 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
800 g Kapr obecný
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
125 ml Mléko polotučné
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
5 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
100 ml Protlak rajčatový
3 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
100 ml Víno bílé
125 ml Zakysaná smetana
4 stroužek Česnek
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 557 kcal
Kilojoule 2 331kJ
11% Sacharidy 40 g
29% Tuky 22 g
37% Sodík 733 mg
78% Bílkoviny 44 g

Běloruské studené rybí krokety Halky postup přípravy receptu:

1

Menšího kapra očistíme, vykucháme, zbavíme hlavy, ploutví i ocasu, stáhneme kůži a rybu podle možností vykostíme. Potřebné množství masa (cca 600 g) nakrájíme na kousky, zbylé maso odložíme pro jiné použití. Na lžíci oleje necháme zesklovatět nasekanou cibuli, do vlažného mléka namočíme na kusy nakrájené žemle.

2

K nakrájenému rybímu masu přidáme připravenou cibuli se žemlí a vše dvakrát umeleme. Směs osolíme, opepříme, přidáme sekanou petrželku, spojíme s vejcem, důkladně zamícháme a vytvoříme kuličky o velikosti vlašského ořechu, které následně obalíme v mouce a opečeme na oleji.

3

Teplé opečené krokety vložíme do kastrolu, zalijeme rajským protlakem, bílým vínem, přidáme cukr, sůl, nasekaný kopr, zakryjeme poklicí a dusíme na mírném ohni 10 - 15 minut. Kastrol stáhneme z ohně, vmícháme zakysanou smetanu s prolisovaným česnekem a dáme nejméně na 6 hodin rozležet do chladu

4

Krokety přelité omáčkou podáváme jako studenou večeři, předkrm, případně jako chuťovku.

Poznámka

Servírujeme studené. V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vychlazení a „odležení“ pokrmu. Pro přípravu je možno použít jakékoli sladkovodní ryby, v tomto receptu je použita naše nejdostupnější ryba - kapr.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept