Litevský zvěřinový sýr - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Litevský zvěřinový sýr
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57587 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
400 g | Bažant obecný |
0,3 ks | Celer bulvový |
6 ks | Jalovec |
200 g | Majonéza |
125 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Muškátový květ |
4 ks | Nové koření celé |
4 ks | Okurky nakládané |
8 ks | Pepř černý celý |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
150 ml | Víno červené |
1,5 l | Voda pitná |
2 kávová lžička | Želatina |
350 ml | Zvěřinový vývar |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 87,3mg |
Draslík | 296,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 4,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bažant obecný, Celer bulvový, Majonéza, Muškátový květ, Nové koření celé, Okurky nakládané, Pepř černý celý, Sůl, Víno červené, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Zvěřinový vývar nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Litevský zvěřinový sýr postup přípravy receptu:
1 | Malého oškubaného vykuchaného bažanta rozčtvrtíme, oloupeme mrkev a čtvrtku malého celeru, na jemno nastrouháme sýr Ementál. |
2 | Bažanta vložíme do osolené vařící vody, přidáme celý pepř, jalovec i nové koření a vaříme asi 80 minut. Po hodině přidáme ho hrnce oloupanou kořenovou zeleninu, nakrájenou na kusy. |
3 | Když je maso měkké, vyjmeme ho, vývar zcedíme, maso vykostíme, umeleme a dáme do mísy. |
4 | Do masa vmícháme změklé máslo, strouhaný sýr, přidáme vývar z bažanta, do kterého jsme rozmíchali 2 lžičky želatiny a červené víno. Promícháme, podle chuti přisolíme, přidáme muškátový květ s pepřem a znovu promícháme. Směs upravíme na servírovací mísu, v chladnu necháme ztuhnout. |
5 | Podáváme s majonézou a kyselými okurkami. |
Poznámka
Servírujeme studené. V době určené na přípravu není započítaný čas, potřebný k vychladnutí pokrmu. Zvěřinový sýr se může připravovat z kterékoliv pernaté zvěře, případně ze zbytků zvěřiny.