Vepřové maso po sečuánsku
40 min.
Ingredience
- 1000gramůVepřová kýta
- 30gramůSůl
- 200gramůVejce slepičí
- 300gramůPórek
- 300gramůCibule
- 1000gramůZelí hlávkové bílé
- 100gramůČesnek
- 100gramůPaprika sterilovaná
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 160mililitrůVíno bílé
- 100gramůCukr krupice
- 20gramůGlutasol
- 100gramůHouby černé
- 200gramůSolamyl
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 35mililitrůOcet kvasný lihový
- 300mililitrůOlej stolní
- 200mililitrůOmáčka sójová
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
722 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
47 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
4 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou kýtu opláchneme, nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, přidáme část máčeného škrobu, vejce a promícháme.
- 2Maso prudce opečeme v horkém oleji. Vidličkou je mícháme, aby se neslepilo.
- 3Potom přidáme cibuli nakrájenou na nudličky, česnek, pórek, hlávkové zelí, kapii, žampiony nakrájené na plátky a překrájené, namočené černé houby. Zalijeme vývarem, ochutíme octem, cukrem, glutasolem, přilijeme víno a sójovou omáčku.
- 4Vše podusíme, až zelenina změkne a okořeníme čili kořením.
- 5Nakonec pokrm ještě zahustíme máčeným škrobem a prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.