Vepřové maso po sečuánsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso po sečuánsku
Vepřové maso po sečuánsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 576 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Česnek |
300 g | Cibule |
100 g | Cukr krupice |
20 g | Glutasol |
100 g | Houby černé |
100 ml | Hovězí vývar základní |
35 ml | Ocet kvasný lihový |
300 ml | Olej stolní |
200 ml | Omáčka sójová |
100 g | Paprika sterilovaná |
300 g | Pórek |
200 g | Solamyl |
30 g | Sůl |
200 g | Vejce slepičí |
1000 g | Vepřová kýta |
160 ml | Víno bílé |
200 g | Žampiony čerstvé |
1000 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 168,4mg |
Draslík | 766,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Olej stolní, Paprika sterilovaná, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová kýta, Víno bílé, Žampiony čerstvé, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby černé, Ocet kvasný lihový, Omáčka sójová, Pórek, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Glutasol nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřové maso po sečuánsku postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kýtu opláchneme, nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, přidáme část máčeného škrobu, vejce a promícháme. |
2 | Maso prudce opečeme v horkém oleji. Vidličkou je mícháme, aby se neslepilo. |
3 | Potom přidáme cibuli nakrájenou na nudličky, česnek, pórek, hlávkové zelí, kapii, žampiony nakrájené na plátky a překrájené, namočené černé houby. Zalijeme vývarem, ochutíme octem, cukrem, glutasolem, přilijeme víno a sójovou omáčku. |
4 | Vše podusíme, až zelenina změkne a okořeníme čili kořením. |
5 | Nakonec pokrm ještě zahustíme máčeným škrobem a prohřejeme. |