Recept

Vepřové maso po sečuánsku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 576

Ingredience

300 g Cibule
100 g Cukr krupice
20 g Glutasol
100 g Houby černé
100 ml Hovězí vývar základní
35 ml Ocet kvasný lihový
300 ml Olej stolní
200 ml Omáčka sójová
100 g Paprika sterilovaná
300 g Pórek
200 g Solamyl
30 g Sůl
200 g Vejce slepičí
1000 g Vepřová kýta
160 ml Víno bílé
1000 g Zelí hlávkové bílé
100 g Česnek
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 722 kcal
Kilojoule 3 021kJ
13% Sacharidy 45 g
63% Tuky 47 g
72% Sodík 1 g
49% Bílkoviny 28 g

Vepřové maso po sečuánsku postup přípravy receptu:

1

Vepřovou kýtu opláchneme, nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, přidáme část máčeného škrobu, vejce a promícháme.

2

Maso prudce opečeme v horkém oleji. Vidličkou je mícháme, aby se neslepilo.

3

Potom přidáme cibuli nakrájenou na nudličky, česnek, pórek, hlávkové zelí, kapii, žampiony nakrájené na plátky a překrájené, namočené černé houby. Zalijeme vývarem, ochutíme octem, cukrem, glutasolem, přilijeme víno a sójovou omáčku.

4

Vše podusíme, až zelenina změkne a okořeníme čili kořením.

5

Nakonec pokrm ještě zahustíme máčeným škrobem a prohřejeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept