Recept

Moučník z černého chleba

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 57615

Ingredience

400 g Chléb samožitný
3 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 g Čokoláda na vaření
Dušená jablka
4 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Cukr skořicový
1 kg Jablka
0,5 dl Voda pitná
Na vytření formy a ozdobení dezertu
0,5 ks Cukr skořicový
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 dl Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 714 kcal
Kilojoule 2 986kJ
28% Sacharidy 100 g
44% Tuky 33 g
0% Sodík 6 mg
13% Bílkoviny 8 g

Moučník z černého chleba postup přípravy receptu:

1

Polotvrdý černý chléb nastrouháme na jemném struhadle a v míse ho promícháme s cukrem. V pánvi si rozpustíme máslo a chleba s cukrem osmažíme dohněda a bude mít sušší konzistenci.

2

Omytá jablka rozkrájíme a vykrojíme jadřince. Poté jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Dáme je do rendlíku s 0,5 dl vody a dusíme je pod poklicí doměkka přibližně 15 minut. Dochutíme je cukrem, skořicovým cukrem a necháme vyhladnout. Do misky si nastrouháme celou tabulku čokolády na vaření.

3

Dortovou mísu vytřeme máslem. Chlebovou směs si rozdělíme na 3 díly, dušená jablka si rozdělíme na 2 díly. Na dno navrstvíme 1/3 chleba a posypeme 1-2 lžícemi čokolády. Na ni dáme jablka, která posypeme též 2 lžícemi čokolády. takto ve vrstvách pokračujeme a zakončíme poslední vrstvou chleba. Tu posypeme 4 lžícemi čokolády. Vyšleháme si smetanu na tuhou šlehačku. Dortovou formu otevřeme asi po 1 hodině, povrch moučníku ozdobíme vysokou vrstvou šlehačky, posypeme ji skořicovým cukrem, nakrájíme na porce a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept