Jednoduchý recept

Broskvový koláč s hroznovým vínem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 57616

Ingredience

60 g Cukr moučkový
100 g Hroznové víno
400 g Kompot broskvový
500 g Listové těsto
25 g Tuk
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 302 kcal
Kilojoule 1 264kJ
9% Sacharidy 34 g
23% Tuky 17 g
1% Sodík 15 mg
7% Bílkoviny 4 g

Broskvový koláč s hroznovým vínem postup přípravy receptu:

1

Kompotované broskve scedíme, hroznové víno otrháme, omyjeme, rozpůlíme, odstraníme zrníčka a smícháme s broskvemi. Dva stejné pláty listového těsta rozložíme na pracovní stůl, jeden pokryjeme ovocem a druhý nařežeme na silnější proužky.

2

Plech pomažeme tukem, na něj položíme celý plát těsta s ovocem, překryjeme proužky těsta z druhého plátu, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme moučkovým cukrem, plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zprudka 15 minut. Teplotu trouby snížíme na střední stupeň a pečeme dalších 30 minut.

3

Koláč na plechu necháme vychladnout, nakrájíme na porce a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept