Dortíky se smetanovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dortíky se smetanovým krémem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57618 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
30 g | Cukr krupice |
5 g | Kypřicí prášek do pečiva |
125 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
25 g | Tuk |
15 ml | Voda pitná |
Krém | |
60 g | Cukr krupice |
10 g | Cukr vanilka |
100 g | Šlehačka ve spreji |
400 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 349,1mg |
Draslík | 106,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Tuk, Voda pitná, Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Cukr vanilka, Šlehačka ve spreji, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dortíky se smetanovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Formičky na košíčky vymažeme tukem a dáme zatím stranou. Do mísy vsypeme mouku, cukr, kypřící prášek, promícháme, přidáme měkké máslo, lžíci vody a vypracujeme hladké těsto. Těstem vysteleme formičky, zatížíme keramickými kuličkami, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut. Vyjmeme kuličky a pečeme dalších 10 minut. Formičky vyndáme z trouby a necháme chladnout. |
2 | Vyšleháme žloutky s cukrem, v rendlíku zahřejeme smetanu s vanilkovým cukrem, odstavíme z ohně, zašleháme žloutkovou směs, zahříváme, až směs zhoustne. Nevaříme, žloutky by se srazily. Směs nalijeme do formiček s těstem a necháme vychladnout. |
3 | Před podáváním vychladíme v lednici, vyklopíme na talířky, ozdobíme šlehačkou a podáváme. |