Jednoduchý recept

Chlebové bochánky s kandovaným ovocem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 57620

Ingredience

60 g Cukr krupice
10 g Droždí sušené
80 g Kandované ovoce
80 g Med včelí
300 ml Mléko polotučné
450 g Mouka chlebová
100 g Máslo arašídové
25 g Máslo čerstvé
5 g Sůl
25 g Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 589 kcal
Kilojoule 2 466kJ
26% Sacharidy 93 g
24% Tuky 18 g
21% Sodík 425 mg
27% Bílkoviny 15 g

Chlebové bochánky s kandovaným ovocem postup přípravy receptu:

1

Do mísy vsypeme mouku, přidáme sušené droždí, cukr, sůl, máslo, promícháme, přilijeme vlažné mléko a důkladně prohněteme. Vypracujeme hladké těsto, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě hodinu kynout. Přisypeme kandované ovoce, těsto znovu důkladně prohněteme, aby se spojilo s ovocem. Z těsta vytvarujeme 12 stejných bochánků, které vyskládáme na vymaštěný plech a necháme kynout další hodinu. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200°C asi 20 minut dozlatova.

2

Ještě teplé bochánky potřeme medem a necháme vychladnout. Upravíme po dvou kusech na talířky a podáváme s máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept