Recept

Telecí řízky na smetaně s kapary

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 57633

Ingredience

1 ks Cibule
0,5 polévková lžíce Citronová kůra
1,5 polévková lžíce Citronová šťáva
1,5 polévková lžíce Kapary
50 g Mouka pšeničná hladká
30 g Máslo čerstvé
30 ml Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
600 g Telecí kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 526 kcal
Kilojoule 2 202kJ
4% Sacharidy 16 g
47% Tuky 36 g
10% Sodík 193 mg
63% Bílkoviny 35 g

Telecí řízky na smetaně s kapary postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, opepříme a obalíme v mouce, petrželovou nať nasekáme nadrobno, cibuli nakrájíme najemno, kapary necháme okapat.

2

Na másle s olejem smažíme zprudka z obou stran řízky zhruba 4 minuty. K řízkům vmícháme cibuli, zasmažíme a přidáme citronovou kůru, citronovou šťávu, kapary, petrželovou nať, smetanu, v níž jsme dohladka rozšlehali zbylou mouku a provaříme.

3

Na závěr omáčku osolíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept