Telecí řízky na smetaně s kapary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí řízky na smetaně s kapary
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 57633 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
0,5 polévková lžíce | Citronová kůra |
1,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1,5 polévková lžíce | Kapary |
30 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
30 ml | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
600 g | Telecí kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 181,0mg |
Draslík | 601,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová kůra, Citronová šťáva, Olej rostlinný, Sůl, Telecí kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Telecí řízky na smetaně s kapary postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, opepříme a obalíme v mouce, petrželovou nať nasekáme nadrobno, cibuli nakrájíme najemno, kapary necháme okapat. |
2 | Na másle s olejem smažíme zprudka z obou stran řízky zhruba 4 minuty. K řízkům vmícháme cibuli, zasmažíme a přidáme citronovou kůru, citronovou šťávu, kapary, petrželovou nať, smetanu, v níž jsme dohladka rozšlehali zbylou mouku a provaříme. |
3 | Na závěr omáčku osolíme. |