Recept

Hrozinkoví šnečci s oříšky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 100 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 57634

Ingredience

100 g Cukr třtinový
Na těsto
20 g Cukr krupice
10 g Droždí sušené
240 ml Mléko polotučné
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Máslo čerstvé
5 g Sůl
Na krém
120 g Cukr krupice
100 g Hrozinky
300 ml Mléko polotučné
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Ořechy lískové
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 695 kcal
Kilojoule 2 907kJ
31% Sacharidy 113 g
28% Tuky 21 g
18% Sodík 358 mg
29% Bílkoviny 16 g

Hrozinkoví šnečci s oříšky postup přípravy receptu:

1

Do mísy nalijeme rozpuštěné máslo a mléko, přidáme sůl, cukr, hladkou mouku a nakonec vmícháme sušené droždí. Znětením vypracujeme hladké těsto, které necháme hodinu kynout. Zatím si připravíme krém.

2

V hrnci svaříme mléko a odstavíme. Vmícháme cukr, mouku a vejce dohladka a na mírném ohni za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Přisypeme hrozinky a nasekané lískové ořechy a necháme vychladnout.

3

Z těsta vyválíme 10 cm dlouhé a 3 cm široké pláty, natřeme je hotovým krémem, pevně svineme a rozložíme na plech vystlaný pečícím papírem. Necháme je ještě 20 minut kynout, potom posypeme třtinovým cukrem a pečemem 20 minut na 200°C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept