Rassolnik z ledvinek

110 min.
Ruská federace

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
232 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
12 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové ledvinky zbavíme tuku a žilek, dobře je propereme, zalijeme je litrem vody, půl hodiny je povaříme a pak nakrájíme na kousky.
  • 2
    Mezitím si připravíme krupky. Nejprve je propláchneme studenou vodou, potom vařící a v té je necháme půl hodiny spařit, při čemž dvakrát vodu vyměníme. Větší nakládané okurky nakrájíme na kousky, zalijeme je 150 ml vařící vody, 5 minut povaříme, přilijeme 150 ml okurkového nálevu a ještě 10 minut vaříme.
  • 3
    Nakrájené předvařené ledvinky vhodíme do 1,5 l vařící vody, vaříme půl hodiny, přidáme nadrobno nakrájenou mrkev, menší celer, petržel a spařené krupky, za dalších 10 minut na kostky nakrájené brambory a nasekanou cibulku.
  • 4
    Když jsou brambory měkké, přidáme okurky i s nálevem, polévku osolíme, okořeníme bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem a ještě 15 minut povaříme. Nakonec přidáme sekanou petrželku s koprem a stáhneme z ohně.
  • 5
    Rassolnik podáváme se zakysanou smetanou, kterou přidáváme až do talířů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.