Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 85 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57637
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

3 ks Bobkový list
3 ks Brambory
1 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
3 polévková lžíce Krupky trhané
1 ks Mrkev kořen
2 ks Nové koření celé
3 ks Okurky nakládané
6 ks Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
300 g Vepřové ledvinky
4 l Voda pitná
300 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 246 kcal
Kilojoule 1 031kJ
6% Sacharidy 22 g
93% Tuky 70 g
119% Sodík 2 g
23% Bílkoviny 13 g

Rassolnik z ledvinek postup přípravy receptu:

1

Vepřové ledvinky zbavíme tuku a žilek, dobře je propereme, zalijeme je litrem vody, půl hodiny je povaříme a pak nakrájíme na kousky.

2

Mezitím si připravíme krupky. Nejprve je propláchneme studenou vodou, potom vařící a v té je necháme půl hodiny spařit, při čemž dvakrát vodu vyměníme. Větší nakládané okurky nakrájíme na kousky, zalijeme je 150 ml vařící vody, 5 minut povaříme, přilijeme 150 ml okurkového nálevu a ještě 10 minut vaříme.

3

Nakrájené předvařené ledvinky vhodíme do 1,5 l vařící vody, vaříme půl hodiny, přidáme nadrobno nakrájenou mrkev, menší celer, petržel a spařené krupky, za dalších 10 minut na kostky nakrájené brambory a nasekanou cibulku.

4

Když jsou brambory měkké, přidáme okurky i s nálevem, polévku osolíme, okořeníme bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem a ještě 15 minut povaříme. Nakonec přidáme sekanou petrželku s koprem a stáhneme z ohně.

5

Rassolnik podáváme se zakysanou smetanou, kterou přidáváme až do talířů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept