Recept

Soljanka z hovězího masa

  • Ukrajina
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57645

Ingredience

1 ks Celer bulvový
2 ks Cibule
1 ks Citrony
200 g Drůbeží maso vařené
150 g Houby nakládané
600 g Hovězí maso přední
2 polévková lžíce Kapary
4 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 ks Mrkev kořen
7 ks Nové koření celé
4 ks Okurky nakládané
16 ks Olivy černé
12 ks Pepř černý celý
4 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Petržel kořen
2 ks Párky jemné
3 ks Rajčata
2 kávová lžička Sůl
200 g Uzené maso vařené
3 l Voda pitná
8 polévková lžíce Zakysaná smetana
0,3 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 729 kcal
Kilojoule 3 050kJ
10% Sacharidy 37 g
129% Tuky 96 g
252% Sodík 5 g
55% Bílkoviny 31 g

Soljanka z hovězího masa postup přípravy receptu:

1

Přední hovězí maso, neloupanou cibuli, velkou mrkev, petržel a malý celer dáme vařit do 2 l vody. Přibližně po hodině a půl vývar osolíme a když maso změkne, vývar procedíme, maso rozkrájíme na kousky.

2

Mezitím nakrouháme čtvrtku hlávky zelí, spolu s nakládanými houbami ji spaříme vařící vodou, na kostky pokrájíme vařené drůbeží i uzené maso a rajčata, na kolečka párky, nadrobno velké kyselé okurky i cibuli. Nálev z okurek svaříme.

3

400 ml svařeného okurkového nálevu přilijeme do hovězího vývaru a přivedeme k varu. Přidáme veškeré nakrájené maso, houby, zelí s rajčaty i cibuli, vypeckované, napůl překrájené olivy a kapary. Podle chuti přisolíme, přidáme celý pepř, nové koření, na mírném ohni slabě povaříme asi 15 minut.

4

Při podávání vložíme do talíře soljanky zakysanou smetanu, plátek citronu, zelenou petrželku a kopr.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept