Jednoduchý recept

Medový chlebíček s datlemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 57648

Ingredience

80 g Datle
10 g Droždí sušené
60 g Med včelí
250 g Mouka chlebová
75 g Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická
25 g Olej slunečnicový
40 g Sezam - semena
4 g Sůl
25 g Tuk
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 204 kcal
Kilojoule 853kJ
10% Sacharidy 36 g
7% Tuky 5 g
8% Sodík 158 mg
9% Bílkoviny 5 g

Medový chlebíček s datlemi postup přípravy receptu:

1

Do mísy vsypeme chlebovou mouku, sůl, droždí, promícháme, přilijeme vlažnou vodu, olej, med a vypracujeme těsto. Důkladně prohněteme, poté necháme hodinu kynout. Datle zbavíme pecek, nakrájíme na malé kousky a spolu se sezamem přimícháme do těsta. Formu na biskupský chlebíček vymažeme tukem, naplníme těstem a necháme ještě půl hodiny kynout. Formu vložíme do vyhřáté trouby a upečeme při 220°C do zlatova.

2

Chlebíček vyklopíme, necháme vychladnout. Krájíme na slabé krajíčky, upravíme na talířky a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept