Jednoduchý recept

Kakaový chlebíček kynutý

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 57656

Ingredience

30 g Cukr krystal
10 g Droždí sušené
30 g Kakao
450 g Mouka chlebová
60 g Máslo čerstvé
50 g Olej slunečnicový
5 g Sůl
25 g Tuk
250 ml Voda pitná
40 g Rozinky tmavé
60 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 312 kcal
Kilojoule 1 307kJ
12% Sacharidy 43 g
17% Tuky 12 g
10% Sodík 198 mg
12% Bílkoviny 7 g

Kakaový chlebíček kynutý postup přípravy receptu:

1

Do mísy vsypeme mouku, kakao, rozinky, sůl, sušené droždí, cukr, důkladně promícháme, přilijeme vlažnou vodu, olej a vypracujeme hladké těsto. Pečlivě prohněteme, zakryjeme ubrouskem a necháme 45 minut vykynout. Formu na biskupský chlebíček vymažeme tukem, naplníme těstem a necháme kynout ještě 40 minut. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 40 minut.

2

Chlebíček vyklopíme z formy, posypeme strouhanou čokoládou, necháme vychladnout, nakrájíme na tenké krajíčky, namažeme máslem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept