Recept

Zama, moldavská drůbeží polévka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57669

Ingredience

0,5 ks Celer bulvový
4 ks Cibule
1 ks Citrony
350 g Fazolové lusky
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
800 g Kuře
2 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Petržel kořen
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
150 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 714 kcal
Kilojoule 2 988kJ
7% Sacharidy 26 g
294% Tuky 220 g
24% Sodík 472 mg
80% Bílkoviny 45 g

Zama, moldavská drůbeží polévka postup přípravy receptu:

1

Kuře rozčtvrtíme, vložíme do vařící, mírně osolené vody a uvaříme do měkka. Vývar přecedíme, maso narychlo opečeme na másle nebo pod grilem a uložíme v teple.

2

Mezitím na kousky pokrájíme mladé fazolové lusky, nasekáme cibuli, na nudličky nakrájíme mrkev, petržel a celer.

3

Do scezeného vývaru dáme vařit připravenou zeleninu, po 20 minutách mírného varu přidáme šťávu z jednoho citronu, přisolíme, necháme přejít varem a odstavíme. Vejce i lžičku sladké papriky důkladně rozšleháme se zakysanou smetanou a vlijeme do horké polévky, kterou okamžitě prošleháme, aby se bílek nesrazil. Před podáváním do polévky vmícháme sekanou petrželku a kopr.

4

Na talíře rozdělíme vykostěné čtvrtky kuřete, zalijeme je polévkou a podáváme s bílým pečivem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept