Mini dortíčky se žloutkovým krémem

65 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
40 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme těsto: do mísy vložíme kousky změklého másla, cukr i žloutky, směs vyšleháme do pěny, přisypeme hladkou mouku a vypracujeme vláčné hladké těsto. Položíme ho na pomoučený vál a vyválíme placku o síle 2 mm. Kulatým tvořítkem (o stejném průměru, jako mají kulaté nižší formičky na cukroví, tedy přibližně 5 - 6 cm) vykrájíme sudý počet koleček.
  • 2
    V hrnci přivedeme k varu litr vody. Do hrnce umístíme nad páru mísu, do níž vložíme žloutky, cukr, Maizenu, smetanu a vanilkový cukr. Směs šleháme nad párou tak dlouho, až krém bude hladký a hustý. Poté misku s krémem sejmeme z hrnce a šleháme ještě do té doby, než vychladne.
  • 3
    Kulaté formičky na cukroví vytřeme slabě olejem. Na dno každé formičky vložíme vykrojené kolečko těsta, na něj lžící naneseme krém a zakryjeme druhým kolečkem těsta. Do středu dortíčku vložíme loupanou mandli. Formičky vložíme na pečicí plech, který vložíme do trouby, předehřáté na 160 - 170°C a pečeme do zlatova (cca 15 - 20 minut). Když dortíčky vychladnou, vyklopíme je opatrně z formiček, dáme na mísu, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.