Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Mandlové suchary 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 57671
Kategorie: Sladké pečivo

Ingredience

Těsto
120 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
200 g Mandle
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Vejce slepičí
Na vytření
3 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 641 kcal
Kilojoule 2 682kJ
22% Sacharidy 81 g
38% Tuky 29 g
2% Sodík 42 mg
35% Bílkoviny 20 g
Mandlové suchary
  • Mandlové suchary
  • 1
  • Mandlové suchary
  • 2
  • Vložit obrázek

Mandlové suchary postup přípravy receptu:

1

Do mísy dáme cukr, žloutky a utřeme vše do pěny. Poté přimícháme velmi drobně posekané loupané mandle a prosátou hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva. Vypracujeme hladké vláčné těsto, širokou rozkládací formu na pečení vytřeme máslem, naplníme těstem a vložíme do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme do zlatova přibližně 20 minut. Poté formu otevřeme, těsto necháme vychladnout, následně ho nakrájíme na řezy cca centimetr široké. Řezy rozložíme na pečicí plech a umístíme sušit do trouby, předehřáté na 50°C.

2

Vysušené řezy dáme na mísu, poprášíme je moučkovým cukrem a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept