Recept

Dršťky dušené ve vlastní šťávě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 280 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 250 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57682

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 ks Cibule
1 kg Dršťky syrové
0,5 kávová lžička Hřebíček
2 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Sůl
1,5 l Voda pitná
0,5 l Víno bílé
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 303 kcal
Kilojoule 1 268kJ
4% Sacharidy 13 g
194% Tuky 146 g
30% Sodík 602 mg
46% Bílkoviny 26 g

Dršťky dušené ve vlastní šťávě postup přípravy receptu:

1

Dršťky vypereme, vhodíme do vařící vody a necháme přejít varem. Ještě jednou je vypereme ve studené vodě a scedíme. Odkrojíme tmavé skvrny, dršťky nakrájíme na menší kousky, urovnáme do velkého kastrolu, přidáme očištěnou mrkev (pokrájenou na kolečka), oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a koření, osolíme, zalijeme vodou, suchým bílým vínem, následně přiklopíme poklicí.

2

Z hladké mouky a vody připravíme lepkavé těsto, kterým poklici kolem dokola zalepíme, ponecháme jenom centimetrový otvor na únik páry během vaření.

3

Dršťky zvolna přivedeme k varu a necháme je „táhnout“ při 95°C asi 4 hodiny. Hotové je podáváme jako teplý předkrm bez vývaru, posypané zelenou petrželkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept