Dršťky dušené ve vlastní šťávě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 280 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dršťky dušené ve vlastní šťávě
Celkový čas: | 280 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 250 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57682 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
5 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 kg | Dršťky syrové |
0,5 kávová lžička | Hřebíček |
2 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Sůl |
0,5 l | Víno bílé |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 244,0mg |
Draslík | 299,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Dršťky syrové, Hřebíček, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dršťky dušené ve vlastní šťávě postup přípravy receptu:
1 | Dršťky vypereme, vhodíme do vařící vody a necháme přejít varem. Ještě jednou je vypereme ve studené vodě a scedíme. Odkrojíme tmavé skvrny, dršťky nakrájíme na menší kousky, urovnáme do velkého kastrolu, přidáme očištěnou mrkev (pokrájenou na kolečka), oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a koření, osolíme, zalijeme vodou, suchým bílým vínem, následně přiklopíme poklicí. |
2 | Z hladké mouky a vody připravíme lepkavé těsto, kterým poklici kolem dokola zalepíme, ponecháme jenom centimetrový otvor na únik páry během vaření. |
3 | Dršťky zvolna přivedeme k varu a necháme je „táhnout“ při 95°C asi 4 hodiny. Hotové je podáváme jako teplý předkrm bez vývaru, posypané zelenou petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.