Recept

Haš, staroarménská polévka z telecích kolen

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 260 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 220 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57684

Ingredience

0,3 ks Celer bulvový
2 ks Cibule
500 g Dršťky syrové
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Petržel kořen
300 g Sůl
1,5 kg Telecí koleno
5 l Voda pitná
10 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 450 kcal
Kilojoule 1 884kJ
3% Sacharidy 12 g
175% Tuky 131 g
987% Sodík 20 g
108% Bílkoviny 61 g

Haš, staroarménská polévka z telecích kolen postup přípravy receptu:

1

Den předem připravíme k vaření telecí kolena. Na několika místech je nasekneme a přes noc namočíme do 3 l studené vody (nejméně na 10 hodin), vodu přitom alespoň dvakrát vyměníme.

2

Hovězí dršťky vymneme v soli, několikrát je dobře propereme a dáme vařit do 2 l vody. Po půlhodině vaření vodu z drštěk slijeme, zalijeme je opět dvěma litry vařící vody a povaříme ještě asi 2 hodiny, zpola uvařené dršťky následně rozkrájíme na nudličky.

3

Očistíme a na nudličky nakrájíme i mrkev, petržel a celer, poté ze dvou lžic másla, cibule a hladké mouky připravíme světlou cibulovou jíšku.

4

Telecí kolena společně s předvařenými dršťkami a krájenou kořenovou zeleninou dáme vařit do 3 l vody. Po 45 minutách vaření kolena vyndáme, vykostíme, maso rozkrájíme na kousky a vrátíme zpět do polévky spolu s cibulovou jíškou, rozmíchanou ve troše vývaru. Polévku vaříme dál, dokud maso a dršťky nezměknou. Poté polévku osolíme, přidáme prolisovaný česnek, nasekanou petrželku a stáhneme z ohně.

Poznámka

Servírujeme teplé. V době určené na přípravu není započítán čas, potřebný k máčení telecích kolen.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept