Uzbecká cibulová polévka se skopovým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzbecká cibulová polévka se skopovým masem
Uzbecká cibulová polévka se skopovým masem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57685 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
4 ks | Bobkový list |
1,5 kg | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
35 g | Droždí |
3 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hrubá |
150 g | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
3 ks | Rajčata |
500 g | Skopová plec |
2 kávová lžička | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 19,3mg |
Draslík | 627,6mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 581,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,4mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Cukr krupice, Droždí, Koriandr čerstvý, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzbecká cibulová polévka se skopovým masem postup přípravy receptu:
1 | Před vařením polévky připravíme přílohové placky: z 500 g hrubé mouky, 200 ml mléka, 3 lžic rozehřátého másla, lžičky cukru, půl lžičky soli a 35 g droždí vypracujeme těsto, necháme půl hodiny vykynout, poté ho rozdělíme na díly o velikosti tenisového míčku, které rozválíme na placky o síle 5 - 7 mm. Placky v teple necháme ještě chvíli kynout, poté je potřeme rozpuštěným máslem a ve středně vyhřáté troubě na plechu upečeme do zlatova. |
2 | Během kynutí těsta a při pečení začneme připravovat polévku: skopovou plec rozkrájíme na kostičky, rajčata na čtvrtky a cibuli rozsekáme nadrobno. |
3 | Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, přidáme nakrájené maso i rajčata s cibulí, vše osolíme a za častého míchání přibližně 20 minut opékáme. Poté směs zalijeme třemi litry vařící vody a na mírném ohni vaříme asi půl hodiny. |
4 | Když je maso měkké, přidáme bobkový list, sladkou papriku, lístky čerstvého koriandru, necháme přejít var a přikryté necháme 10 minut odstát. |
5 | Polévku podáváme s plackami, rozlámanými přímo do talíře. |
Poznámka
Servírujeme teplé.