Recept

Uzbecká cibulová polévka se skopovým masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57685

Ingredience

4 ks Bobkový list
1,5 kg Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
35 g Droždí
3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
200 ml Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hrubá
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 g Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
3 ks Rajčata
500 g Skopová plec
2 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 936 kcal
Kilojoule 3 915kJ
25% Sacharidy 91 g
72% Tuky 54 g
25% Sodík 501 mg
40% Bílkoviny 23 g

Uzbecká cibulová polévka se skopovým masem postup přípravy receptu:

1

Před vařením polévky připravíme přílohové placky: z 500 g hrubé mouky, 200 ml mléka, 3 lžic rozehřátého másla, lžičky cukru, půl lžičky soli a 35 g droždí vypracujeme těsto, necháme půl hodiny vykynout, poté ho rozdělíme na díly o velikosti tenisového míčku, které rozválíme na placky o síle 5 - 7 mm. Placky v teple necháme ještě chvíli kynout, poté je potřeme rozpuštěným máslem a ve středně vyhřáté troubě na plechu upečeme do zlatova.

2

Během kynutí těsta a při pečení začneme připravovat polévku: skopovou plec rozkrájíme na kostičky, rajčata na čtvrtky a cibuli rozsekáme nadrobno.

3

Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, přidáme nakrájené maso i rajčata s cibulí, vše osolíme a za častého míchání přibližně 20 minut opékáme. Poté směs zalijeme třemi litry vařící vody a na mírném ohni vaříme asi půl hodiny.

4

Když je maso měkké, přidáme bobkový list, sladkou papriku, lístky čerstvého koriandru, necháme přejít var a přikryté necháme 10 minut odstát.

5

Polévku podáváme s plackami, rozlámanými přímo do talíře.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept