Recept

Šurpa, uzbecká masová polévka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57686

Ingredience

4 ks Bobkový list
500 g Brambory
4 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
4 ks Cibule
2 polévková lžíce Estragon
2 ks Jablka
1 ks Kapie
3 polévková lžíce Kopr čerstvý
3 polévková lžíce Olej rostlinný
4 ks Rajčata
500 g Skopová plec
1 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 673 kcal
Kilojoule 2 815kJ
21% Sacharidy 75 g
43% Tuky 32 g
33% Sodík 659 mg
42% Bílkoviny 24 g

Šurpa, uzbecká masová polévka postup přípravy receptu:

1

Skopovou plec rozkrájíme na kostky, stejně tak zpracujeme oloupané brambory i rajčata a cibuli nasekáme nadrobno.

2

V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nakrájené maso i rajčata s cibulí, vše osolíme a opékáme asi 10 minut. Poté přidáme kostky brambor, mírně je opečeme, zalijeme třemi litry horké vody, osolíme, uvedeme do varu a na mírném ohni povaříme asi hodinu, než maso změkne.

3

Mezitím oloupeme a nahrubo postrouháme jablka, na nudličky rozkrájíme velkou kapii, po 45 minutách varu je přidáme do polévky. Těsně před dovařením přidáme ještě bobkový list a posekaný kopr s estragonem.

4

Podáváme s nasucho opečeným bílým chlebem, který v talíři zalijeme polévkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
jarka.kopecna@centrum.cz
polevka
Zkoušela jsem tuto polévku, ale moc mě neoslovila.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept