Ruská studená jahodová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ruská studená jahodová polévka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57693 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
500 g | Jahody zahradní |
1 polévková lžíce | Máta |
200 g | Piškoty cukrářské |
1 l | Voda pitná |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 23,9mg |
Draslík | 240,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní, Máta, Piškoty cukrářské, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Ruská studená jahodová polévka postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé jahody přebereme, opereme, necháme okapat a poté rozmixujeme. |
2 | Do vařící vody vsypeme cukr, svaříme na sirup, necháme vychladnout a následně smícháme s jahodovou dření. |
3 | Do polévky na talíři při podávání vložíme piškoty, přidáme zakysanou smetanu a ozdobíme ji lístky máty. |
4 | Polévku podáváme jako lehkou letní snídani nebo přesnídávku. |
Poznámka
Servírujeme studené. Místo jahod můžeme polévku připravit i z malin, čerstvé ovoce mimo sezónu lze nahradit ovocem kompotovaným. Mátu je možné nahradit meduňkou.