Recept

Ruská studená jahodová polévka

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57693

Ingredience

100 g Cukr krupice
500 g Jahody zahradní
1 polévková lžíce Máta
200 g Piškoty cukrářské
1 l Voda pitná
4 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 337 kcal
Kilojoule 1 409kJ
19% Sacharidy 67 g
10% Tuky 7 g
11% Sodík 217 mg
5% Bílkoviny 3 g

Ruská studená jahodová polévka postup přípravy receptu:

1

Čerstvé jahody přebereme, opereme, necháme okapat a poté rozmixujeme.

2

Do vařící vody vsypeme cukr, svaříme na sirup, necháme vychladnout a následně smícháme s jahodovou dření.

3

Do polévky na talíři při podávání vložíme piškoty, přidáme zakysanou smetanu a ozdobíme ji lístky máty.

4

Polévku podáváme jako lehkou letní snídani nebo přesnídávku.

Poznámka

Servírujeme studené. Místo jahod můžeme polévku připravit i z malin, čerstvé ovoce mimo sezónu lze nahradit ovocem kompotovaným. Mátu je možné nahradit meduňkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept