Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 57706

Ingredience

Příprava
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Postup
150 ml Mléko polotučné
125 g Máslo čerstvé
2 g Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
150 g Strouhanka
100 g Sýr Gruyére
4 g Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 496 kcal
Kilojoule 2 077kJ
6% Sacharidy 22 g
52% Tuky 39 g
38% Sodík 768 mg
28% Bílkoviny 16 g

Zapečený sýr s vejci postup přípravy receptu:

1

Příprava: zapékací mísu vytřeme lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 190°C.

2

Postup: sýr Gruyére nastrouháme, petželku posekáme nadrobno, vejce rozdělíme na bílky a žloutky, z bílků ušleháme se špetkou soli tuhý sníh. V hlubší míse smícháme strouhanku s nastrouhaným sýrem, směs zalijeme mlékem, přidáme žloutky a rozpuštěné máslo, dobře promícháme. Směs ochutíme solí i pepřem a důkladně promícháme. Nakonec vmícháme nasekanou petržel. Sýrovou směs poté velice opatrně "zabalíme" do pevného bílkového sněhu, vzniklou hmotu přemístíme do zapékací mísy a pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut. Jestli je pokrm už upečený, zjistíme nejlépe zapíchnutím špejle - když zůstane suchá, je pokrm hotový. Takto upečený sýr podáváme horký, poslouží jako hlavní chod.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept