Jednoduchý recept

Cibulový koláč s tymiánem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 57711

Ingredience

500 g Cibule červená
25 g Cukr krupice
250 g Listové těsto
50 g Máslo čerstvé
40 ml Ocet vinný červený
1 g Pepř černý mletý
8 g Sůl
40 g Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 475 kcal
Kilojoule 1 989kJ
14% Sacharidy 49 g
39% Tuky 29 g
39% Sodík 777 mg
12% Bílkoviny 7 g

Cibulový koláč s tymiánem postup přípravy receptu:

1

Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na osminky, lístky tymiánu otrháme, posekáme na jemno. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cukr a necháme ho rozpustit. Přidáme cibuli, smažíme asi 10 minut ze všech stran, zakápneme octem, přisypeme tymián, sůl, pepř, promícháme a dusíme, dokud se tekutina zcela neodpaří. Směs rozložíme na dno zapékací misky, zakryjeme plátem listového těsta, okraje dobře přimáčkneme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 25 minut.

2

Misku vyjmeme z trouby, položíme na ni talíř dnem vzhůru, misku na talíř překlopíme a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept