Cibulový koláč s tymiánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulový koláč s tymiánem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57711 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Cibule červená |
25 g | Cukr krupice |
250 g | Listové těsto |
50 g | Máslo čerstvé |
40 ml | Ocet vinný červený |
1 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
40 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 33,8mg |
Draslík | 68,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ocet vinný červený, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Listové těsto, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Cibulový koláč s tymiánem postup přípravy receptu:
1 | Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na osminky, lístky tymiánu otrháme, posekáme na jemno. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cukr a necháme ho rozpustit. Přidáme cibuli, smažíme asi 10 minut ze všech stran, zakápneme octem, přisypeme tymián, sůl, pepř, promícháme a dusíme, dokud se tekutina zcela neodpaří. Směs rozložíme na dno zapékací misky, zakryjeme plátem listového těsta, okraje dobře přimáčkneme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 25 minut. |
2 | Misku vyjmeme z trouby, položíme na ni talíř dnem vzhůru, misku na talíř překlopíme a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.