Chřestový koláč se žampiony
85 min.
Ingredience
- 250gramůListové těsto
 - 250gramůChřest bílý
 - 120gramůCibule
 - 2stroužkyČesnek
 - 250gramůŽampiony čerstvé
 - 1kusBylinky čerstvé - svazek
 - 25gramůTuk
 - 300mililitrůVoda pitná
 - 8gramůSůl
 - 1gramPepř černý mletý
 - 80gramůMáslo čerstvé
 - 3kusyVejce slepičí
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
30 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, chřest očistíme, žampiony rozkrájíme na tenké plátky, česnek prolisujeme. Chřest vložíme do kastrůlku, zalijeme vodou a povaříme 3 minuty, scedíme, nakrájíme na nudličky. Koláčovou formu vymažeme tukem, vložíme do ní plát listového těsta, zatížíme mřížkou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut. Mřížku odstraníme, poté pečeme dalších 15 minut.
 - 2Mezitím připravíme náplň. V pánvi rozehřejeme polovinu másla, přisypeme cibuli s česnekem, zpěníme, přidáme žampiony, osmahneme a odstavíme. Žampionovou směs smícháme s chřestem, naneseme na koláč, osolíme, opepříme, zalijeme rozkvedlanými vejci, pokapeme zbytkem rozpuštěného másla, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut.
 - 3Koláč upravíme na velký servírovací talíř, posypeme posekanými bylinkami a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.