Pečené brambory s jogurtovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené brambory s jogurtovou omáčkou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57721 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
600 g | Brambory |
15 ml | Citronová šťáva |
100 g | Jogurt bílý |
5 g | Kmín římský |
20 g | Olej slunečnicový |
1 g | Pepř černý mletý |
160 g | Salát Lollo Biondo |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 644,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,8mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citronová šťáva, Kmín římský, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Pepř černý mletý, Salát Lollo Biondo mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečené brambory s jogurtovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Větší brambory se slupkou pečlivě omyjeme a očistíme kartáčkem na zeleninu, osušíme utěrkou, rozložíme na plech, osolíme, pokapeme olejem. Poté je vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi hodinu. |
2 | V pánvi nasucho opražíme římský kmín a necháme vychladnout. V misce smícháme jogurt, opražený kmín, zakápneme citronovou šťávou, podle chuti osolíme, opepříme a dáme do lednice vychladit. |
3 | Na dezertní talířky rozložíme vždy jedem list salátu, na něj upravíme pečené brambory nakrájené na čtvrtky, pokapeme jogurtovou omáčkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.