Zeleninové taštičky kořeněné - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové taštičky kořeněné
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57751 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule |
6 g | Hořčice Bornier - hrubozrnná |
4 g | Kari koření |
4 g | Kmín římský |
4 g | Kurkuma |
100 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Mléko polotučné |
230 g | Mouka pšeničná celozrnná |
120 g | Mrkev kořen |
15 ml | Olej olivový extra panenský |
25 ml | Olej slunečnicový |
120 g | Pastinák |
8 g | Sůl |
25 g | Tuk |
50 ml | Voda pitná |
80 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 31,0mg |
Draslík | 100,9mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kari koření, Kmín římský, Kurkuma, Olej slunečnicový, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Bornier - hrubozrnná, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná celozrnná, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pastinák, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zeleninové taštičky kořeněné postup přípravy receptu:
1 | Mrkev i pastinák očistíme, pokrájíme na kostičky, cibuli oloupeme, rozkrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Do mísy vsypeme mouku, špetku soli, mletou papriku, přidáme máslo, zapracujeme do mouky. Přilijeme vodu, zakápneme panenským olejem a vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny uležet v chladu. |
2 | Těsto vyválíme na střední plát a rozřízneme na 4 čtverce. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme mrkev, pastinák, cibuli, česnek, krátce osmahneme, okořeníme římským kmínem, kurkumou, kari kořením, osolíme, přidáme hořčici, promícháme, podlijeme vývarem a dusíme asi 15 minut, až se všechna tekutina odpaří. Zeleninovou směs naneseme dorostřed každého čtverce, cípy těsta přehneme křížem proti sobě přes náplň, přimáčkneme, taštičky vyskládáme na pomaštěný plech, potřeme mlékem a pečeme při 200°C asi půl hodiny. |
Poznámka
Servírujeme teplé.