Hovězí ledvinky Dionnaise

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
34 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
510 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ledvinky očistíme, podélně rozkrojíme, velmi opatrně a pečlivě vykrájíme močovody i tuk. Poté je pokrájíme na tenké plátky a vypereme ve studené vodě. Vložíme je do hrnce, zalijeme větším množstvím studené vody a na plotně zahříváme na 90°C. Nevaříme! Když se utvoří pěna, ledvinky rychle slijeme, ještě jednou propereme ve studené vodě a necháme okapat.
  • 2
    V kastrolu do růžova osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme okapané ledvinky a za stálého míchání krátce opečeme. Zalijeme koňakem, oflambujeme a přidáme mouku, kterou necháme zrůžovět, poté přidáme hořčici i chilli, zalijeme vínem, zamícháme, nakonec na mírném ohni dusíme do měkka. Těsně před podáváním vmícháme máslo a osolíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.