Recept

Zapečená omeleta se žampióny

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 57769

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Kmín celý
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
200 g Žampiony čerstvé
Na omeletu
2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
Na dohotovení
70 ml Olej slunečnicový
120 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 610 kcal
Kilojoule 2 551kJ
4% Sacharidy 13 g
65% Tuky 49 g
78% Sodík 2 g
59% Bílkoviny 33 g

Zapečená omeleta se žampióny postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli rozkrájíme na malé kousky, do zlatova ji osmahneme v pánvi na rozpáleném másle, poté přidáme očištěné a na tenké plátky nakrájené žampióny, kmín, osmahneme do měkka. Ochutíme solí, pepřem a stáhneme ze sporáku.

2

Vejce rozklepneme do vhodné nádoby, osolíme přisypeme mouku a dobře rozšleháme. Vlijeme do pánve na rozpálený olej, osmažíme jednu stranu, následně sesuneme na talíř, potřeme připravenou směsí a přeložíme napůl. Naplněné omelety vyskládáme na plech, posypeme jemně nastrouhaným sýrem, vložíme do horké trouby a při střední teplotě zapečeme 15 minut.

3

Po upečení rozdělíme na jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme.

Poznámka

Podáváme jako teplý předkrm, ale také jako hlavní jídlo. Vhodnou přílohou je zeleninový salát a čerstvé pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept