Mleté telecí řízky se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mleté telecí řízky se zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 57800 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
150 g | Hrášek s karotkou mražené |
2 špetka | Kmín mletý |
150 g | Květák |
50 ml | Mléko plnotučné |
60 g | Mouka pšeničná hladká |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Rohlíky bílé |
80 g | Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
300 g | Telecí kýta |
2 ks | Vejce slepičí |
600 ml | Voda pitná |
2 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 201,8mg |
Draslík | 549,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 79,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrášek s karotkou mražené, Květák, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Telecí kýta, Vejce slepičí, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mleté telecí řízky se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Maso umeleme, cibuli nakrájíme nadrobno, rohlík nakrájíme na kostičky a navlhčíme mlékem. Očištěný květák rozebereme na růžičky, směs hrášku s karotkou propláchneme vodou a necháme okapat. |
2 | Květák se zeleninovou směsí uvaříme doměkka, scedíme a necháme okapat. V míse promícháme mleté maso se solí, kořením, vejci, rohlíkem, strouhankou, cibulí a zeleninou. Vypracujeme kompaktní hmotu, z níž tvarujeme placky, které obalíme v mouce a smažíme na rozpáleném sádle z obou stran dozlatova. |