Recept

Jemný vepřovo-sýrový mletý řízek

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 57804
Kategorie: Maso

Ingredience

3 špetka Kmín mletý
2 dl Mléko polotučné
1 špetka Muškátový oříšek
0,5 dl Olej slunečnicový
3 špetka Pepř bílý
100 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
160 g Sýr Ementál (Primátor)
500 g Vepřový bok
Trojobal
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Strouhanka
2 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
Jemný vepřovo-sýrový mletý řízek
1 ks Salát hlávkový

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,088 kcal
Kilojoule 4 551kJ
11% Sacharidy 39 g
117% Tuky 87 g
37% Sodík 731 mg
61% Bílkoviny 34 g

Jemný vepřovo-sýrový mletý řízek postup přípravy receptu:

1

Strouhanku dáme do misky, zalijeme ji mlékem a necháme asi 5 minut namočenou. Omytý prorostlý bůček pokrájíme na kousky a pomeleme najemno na masovém strojku. Tvrdý sýr nastrouháme a přidáme do mísy k masu. Ještě přimícháme žloutek, sůl, čerstvě pomletý bílý pepř, mletý kmín, muškátový oříšek a nakonec namočenou strouhanku. Směs důkladně promícháme, misku zakryjeme a odložíme do chladničky.

2

Druhý den připravíme trojobal: hladkou mouku + rozšlehaná vejce se solí + strouhanku. Ze směsi utvoříme kulaté (nebo oválné) placky silné 2-3 cm o průměru přibližně 6-8 cm. Listy hlávkového salátu omyjeme a necháme okapat.

3

V pánvi rozpálíme olej a řízky při mírnější teplotě osmažíme z každé strany dozlatova. Na talíře rozložíme listy hlávkového salátu, na ně poklademe usmažené řízky a hned je servírujeme teplé.

Poznámka

K jemným vepřovo-sýrovým řízkům nejčastěji podáváme našlehanou bramborovou kaši politou rozpuštěným máslem a čerstvou zeleninu (rajčata, okurky).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept