Jemný vepřovo-sýrový mletý řízek

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1167 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
96 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Strouhanku dáme do misky, zalijeme ji mlékem a necháme asi 5 minut namočenou. Omytý prorostlý bůček pokrájíme na kousky a pomeleme najemno na masovém strojku. Tvrdý sýr nastrouháme a přidáme do mísy k masu. Ještě přimícháme žloutek, sůl, čerstvě pomletý bílý pepř, mletý kmín, muškátový oříšek a nakonec namočenou strouhanku. Směs důkladně promícháme, misku zakryjeme a odložíme do chladničky.
  • 2
    Druhý den připravíme trojobal: hladkou mouku + rozšlehaná vejce se solí + strouhanku. Ze směsi utvoříme kulaté (nebo oválné) placky silné 2-3 cm o průměru přibližně 6-8 cm. Listy hlávkového salátu omyjeme a necháme okapat.
  • 3
    V pánvi rozpálíme olej a řízky při mírnější teplotě osmažíme z každé strany dozlatova. Na talíře rozložíme listy hlávkového salátu, na ně poklademe usmažené řízky a hned je servírujeme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.