Jednoduchý recept

Telecí řízky na sardelích a kaparech

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 5781

Ingredience

1 kávová lžička Kapary sterilované
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
2 ks Sardelové řezy
1 špetka Sůl
4 plátek Telecí kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 234 kcal
Kilojoule 981kJ
0% Sacharidy 1 g
31% Tuky 23 g
48% Sodík 966 mg
12% Bílkoviny 7 g

Telecí řízky na sardelích a kaparech postup přípravy receptu:

1

Řízky na okrajích pouze utřeme navlhčenou utěrkou. Kraje odblaníme, na několika místech nakrojíme, aby se nám nekroutily. Poté je naklepeme, mírně osolíme, upravíme tvar a zaprášíme moukou.

2

Na pánvi rozehřejeme máslo a upravené řízky na něj vložíme a pečeme po obou stranách zhruba 3-5 minut, záleží na tloušťce řízků. Dáváme pozor, aby se máslo nepřipalovalo.

3

Hotové řízky pokládáme na horkou mísu. Šťávu na pánvi podlijeme trochou vývaru, přidáme 2 vykostěné usekané sardele a rovnou lžičku usekaných kaparů krátce povaříme a poté šťávou přelijeme řízky.

Poznámka

Jako přílohy je vhodná dušená zelenina, brambory na jakýkoliv způsob, těstoviny, rýže, saláty a kompoty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept