Pikantní medová omáčka ke grilovanému masu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní medová omáčka ke grilovanému masu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 57827 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
200 g | Med včelí |
400 g | Paprika červená |
2 polévková lžíce | Sójová omáčka Kikkoman |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,1 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 268,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 133,1mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Med včelí, Paprika červená, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sójová omáčka Kikkoman nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Pikantní medová omáčka ke grilovanému masu postup přípravy receptu:
1 | Omytou větší chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek a pokrájíme na nudličky. Omyté masité papriky vyčistíme od jádřinců a osušené opečeme na rozpáleném grilu téměř dočerna. Oloupeme je, pokrájíme na kousky a dáme do mixéru. Přidáme k nim 200 g tekutého medu, 1 dl červeného vína, 2 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce sojové omáčky, 3-4 stroužky prolisovaného česneku, chilli papričku a sůl podle chuti. Vše rozmixujeme na kaši. Před podáváním omáčku vychladíme. |
Poznámka
Podáváme ji ke grilovanému a pečenému masu.