Recept

Pikantní medová omáčka ke grilovanému masu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 57827

Ingredience

1 ks Chilli paprička
200 g Med včelí
400 g Paprika červená
2 polévková lžíce Sójová omáčka Kikkoman
0,5 kávová lžička Sůl
0,1 dl Víno červené
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 197 kcal
Kilojoule 825kJ
14% Sacharidy 50 g
0% Tuky 0 g
16% Sodík 315 mg
3% Bílkoviny 2 g

Pikantní medová omáčka ke grilovanému masu postup přípravy receptu:

1

Omytou větší chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek a pokrájíme na nudličky. Omyté masité papriky vyčistíme od jádřinců a osušené opečeme na rozpáleném grilu téměř dočerna. Oloupeme je, pokrájíme na kousky a dáme do mixéru. Přidáme k nim 200 g tekutého medu, 1 dl červeného vína, 2 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce sojové omáčky, 3-4 stroužky prolisovaného česneku, chilli papričku a sůl podle chuti. Vše rozmixujeme na kaši. Před podáváním omáčku vychladíme.

Poznámka

Podáváme ji ke grilovanému a pečenému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept