Recept

Hovězí játra s vepřovým masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57829

Ingredience

2 ks Cibule
400 g Játra hovězí
1,5 kávová lžička Kmín celý
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 ml Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Sádlo škvařené
400 g Vepřový bok
1200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 649 kcal
Kilojoule 2 717kJ
4% Sacharidy 14 g
73% Tuky 55 g
4% Sodík 84 mg
38% Bílkoviny 22 g

Hovězí játra s vepřovým masem postup přípravy receptu:

1

Aby byla hovězí játra světlejší a křehčí, naložíme je vcelku přes noc do vody s octem, smíchané v poměru 5:1.

2

Játra vyjmeme z nálevu, osušíme je a nakrájíme na kostky.

3

Na sádle necháme zesklovatět cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme nakrájená játra a za stálého míchání je opečeme ze všech stran. Přidáme mouku, polovinu kmínu a pepř, trochu zasmahneme, zalijeme vodou, přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a dusíme 20 minut.

4

Libový bůček bez kůže a kostí nakrájíme na kostky, osolíme, posypeme druhou částí kmínu, přidáme k játrům a společně dusíme doměkka. Před podáváním dosolíme.

Poznámka

V čase určeném na přípravu není započítána doba potřebná k naložení jater.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept