Jablkový koláč s malinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablkový koláč s malinami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57839 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
80 g | Cukr krupice |
150 g | Kompot jablečný |
8 g | Kypřicí prášek do pečiva |
180 g | Maliny |
80 g | Máslo čerstvé |
230 g | Samokypřicí mouka |
25 g | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
80 ml | Víno jablečné |
1 špetka | Sůl |
70 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 45,6mg |
Draslík | 186,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kompot jablečný, Kypřicí prášek do pečiva, Maliny, Tuk, Vejce slepičí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Samokypřicí mouka, Víno jablečné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jablkový koláč s malinami postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vsypeme mouku, kypřící prášek a špetku soli, promícháme, přidáme měkké máslo a zapracujeme do mouky tak, že vznikne drobenka. Přidáme cukr, scezená, pokrájená jablka z kompotu, promícháme, přilijeme vodu, víno, přidáme vejce a vypracujeme těsto. Nakonec přimícháme opatrně maliny, aby zůstaly vcelku. Formu vymažeme tukem, vložíme do ní těsto, povrch uhladíme, dáme do trouby a pečeme při 180°C asi 45-50 minut. |
2 | Koláč vyklopíme, necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme. |